• strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/enerkon/public_html/modules/acquia/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/enerkon/public_html/modules/acquia/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/enerkon/public_html/modules/acquia/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/enerkon/public_html/modules/acquia/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/enerkon/public_html/modules/acquia/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/enerkon/public_html/modules/acquia/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.

Хранително-вкусова, аграрна и лека индустрия

КАМБАНА АД, гр. Бургас

– разработване, проектиране и инженеринг (вкл. производство на апарати и монтаж) на инсталация за оползотворяване на топлината на димни газове от парни котли (Stork – Holland), работещи на отпадна биомаса (слънчогледови люспи), с паралелно пречистване на димните газове от прах в мокри скрубери (отпадната топлина от димните газове на парните котли се използва за нагряване на технологична вода)

Опитна аграрна станция, гр. Садово, обл. Пловдив

– проектиране и монтиране на инсталация за оползотворяване на отпадна топлина от парни котли, работещи на нафта - отпадната топлина от димните газове на парните котли се използва за отопление на оранжерии чрез серпентини в земния грунт.

Фирма ARMER BV за производство на лукувици на лалета, Liese, Холандия

– участие в група за проектиране и изграждане на слънчева инсталация за затопляне на вода с плоски слънчеви колектори и топлинен воден акумулатор 1000 м3.

Фабрика ЛАЧИТА ООД, гр. В.Търново

- производство на вафли, бонбони, др. захарни продукти – предпроектни проучвания за утилизация на отпадна топлина от димни газове от технологични съоръжения (пещи за изпичане) с паралелно пречистване на димните газове.

Химическа индустрия, машиностроене, др.

Фабрика за бои и лакове ОРГАХИМ АД, гр. Русе

– инсталация за оползотворяване на отпадна топлина от парни котли, работещи на нафта; отпадната топлина от димните газове на парните котли се използва за нагряване на технологична вода.

Община, гр. Русе

– участие в предпроектно проучване съвместно с GGE Power Ltd. – England за инсталиране на газосъбирателна система за биогаз от сметище за твърди отпадъци и утилизация на биогаза чрез изгаряне за генериране на ел.енергия.

ХИМСНАБ, гр. Русе

– обезвреждане на 530 бутилки със сгъстени газове с изтекъл срок на годност, залежали в складовете на предприятието от ок. 20-30 год.; газовете от бутилките са неутрализирани в инсталация за пречистване на димни газове (инсталацията предствлява мокър скрубер с оросяване на неутрализиращ разтвор), за целите на операцията е оборудвана специална рампа на тренировъчния полигон на Технически университет – гр. Русе.

ХИМСНАБ, гр. Горна Оряховица

- обезвреждане на 22 тона химически материали, повредени от възникнал пожар в складовете на предприятието; газовете от изгаряне на някои от химическите материали са неутрализирани в инсталация за пречистване на димни газове (инсталацията предствлява мокър скрубер с оросяване на неутрализиращ разтвор); използвана е специализираната рампа на тренировъчния полигон на Технически университет – гр. Русе.

Фабрика за производство на метални конструкции MATALBAU KOERNER GmbH, Германия

– изработка на метални конструкции, аргоново заваряване (алуминий, мед, бронз, др.), топлоизолации, изработка и монтаж на слънчеви покриви, фасади и др. елементи на слънчева архитектура.

Печатница ИДЕАЛ ЕООД, Пловдив

– идеен проект за отоплителна/охлаждаща инсталация (термопомпа въздух-вода), надзор по монтажа и въвеждане в експлоатация, предпроектно проучване за преустройство на термопомпена инсталация тип „въздух-вода” в тип „вода-вода”, предпроектно проучване за оползотворяване на отпадна топлина от технологични машини.